Sälen Gastronomy Walk - smakvandring med lokala delikatesser

Visa karta

Upplev lokalproducerad mat och traditioner.

Följ med på en gastronomisk fjällvandring i fantastisk fjällmiljö och ett rike fyllt av smaker och dofter, där alla sinnen kommer att tillfredsställas. Under vår vandring stannar vi på tre olika platser. Vid varje paus får vi en smakupplevelse som satts ihop av en professionell kock, det kan vara allt ifrån en potatissallad med rybsolja och torkat renkött till handkärnat fäbosmör, brieost och hjortronsylt på handgräddat knäckebröd. Produkter och producenter varierar efter säsong men det är alltid producerat i Dalarna och er guide berättar mer om produkterna vi provar och företagen som förädlat dem. Samtliga produkter som provsmakas finns att köpa på Servicecentrum (Frendo) i Sälen by .

Plats: Samling och avslut vid parkeringen vid Appetito, söder om Gammelgården. Om ni önskar att genomföra vandringen vid en annan dag eller tid så går det att ordna – hör av er så löser vi det!

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Öppettider
  Se hemsida: www.exploresalen.se Facebook: exploresalen instagram: exploresalen
 • Prisinformation
  690kr/ vuxen 490kr/ barn
 • Telefonnummer
  +46 (0)280-481 010
 • E-post
 • Webbsida
Stugby

Malungs Camping Bullsjön / Stugor

Avstånd: 20,2 km
Malungs Camping är en naturskön familjecamping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger endast 800 meter bort. På campingplatsen finns 24 campingstugor med varierande standard, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.
Camping

Malungs Camping Bullsjön / Camping

Avstånd: 20,2 km
Malungs Camping är en naturskön camping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger ca 800 från anläggningen. Campingplatsen består delvis av 170 campingtomter varav 110 med el, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.
Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

TOR003: Torgås

Avstånd: 18,4 km
Vasaloppslogi - Privatrum Boende i rum hos privat hyresvärd ca 16 km söder om Vasaloppsstarten. Hyresvärden har totalt 12 bäddar fördelat på 3 rum. Pris 525 kr/person/natt. Medtag eget sänglinne/handduk. (kan beställas av värden) Rök & Husdjursförbud!