Flygmonumentet - Skördrisberget, Malung

Visa karta

Det är det namn man valt på den plats där ett flygplan kraschade mot ett berg under Andra världskriget. Det var 25 februari 1943 som ett plan med två spaningsflygare ombord flög rätt in i en snöstorm och kom för lågt över marken. Ovana vid terrängen som de var, var katastrofen ett faktum när de kom upp bland bergen väster om Malung. De omkom omedelbart.

På platsen har Malungs Hembygdsförening gjort en verklig fin presentation (och det är bygdens folk som gjort minnesmärket) och det finns också P-plats och dass, med den stolta skylten "Flygmonumentet". Hembygsföreningen rubricerar händelsen som "Flygolyckan på Kutåsen"; denna ås är en del av Skördrisberget

Visa mer
Camping

Malungs Camping Bullsjön / Camping

Avstånd: 14,6 km
Malungs Camping är en naturskön camping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger ca 800 från anläggningen. Campingplatsen består delvis av 170 campingtomter varav 110 med el, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.
Stugby

Malungs Camping Bullsjön / Stugor

Avstånd: 14,6 km
Malungs Camping är en naturskön familjecamping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger endast 800 meter bort. På campingplatsen finns 24 campingstugor med varierande standard, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.