Kringelkrogen och Hälsostigen - Vandringsled

Visa karta

Längd: ca 6km Hälsostigen Kringelkroken är en 1 km lång belyst och handikappvänlig vandringasled på västerälvens östra strand. Fortsättning på kringelkroken är hälsostigen, en 6 km lång stig, som efter det gamla järnvägsspåret viker av ned mot älvstranden igen mellan sjöarna Hallsjöviken och södra Mosjön.

Älvstranden består av en sandås som sträcker sig hela vägen upp till Valleråsänget, där stigen viker av söderut igen och avslutas.
Eftersom Hälsostigen går genom hagmarker med kor och hästar är det viktigt att befintliga grindar stängs efter passage. Eventuella hundar måste hållas kopplade eller under noggrann uppsikt.

Kringelkroken, en stig längs Västerdalälven, är numera en del av ett projekt i kallat Hälsostigen. Detta projekt är skapat av Rotary och har utförts i samarbete med Malung-Sälen kommun Leader. Hela stigen leder ända från skylten vid stora bron över älven till Vallerås och det finns möjlighet att gå av och på längs hela sträckan.
Meningen med termen Hälsostig är uppenbar, man ska kunna gå i vacker natur längs älven och på marken som gör att man samtidigt får motion. Här nedan visas några bilder från olika årstider med betoning på träden och den rullstensås man går på medan man upplever naturen.

Visa mer
Camping

Malungs Camping Bullsjön / Camping

Avstånd: 458 meter
Malungs Camping är en naturskön camping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger ca 800 från anläggningen. Campingplatsen består delvis av 170 campingtomter varav 110 med el, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.
Stugby

Malungs Camping Bullsjön / Stugor

Avstånd: 476 meter
Malungs Camping är en naturskön familjecamping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger endast 800 meter bort. På campingplatsen finns 24 campingstugor med varierande standard, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.