Sälenstugan Orginal

Adress: Curt Ewerts väg 1, 78067 Sälen Visa karta

Adress: Curt Ewerts väg 1, 78067 Sälen

Ovanför Sälfjällstorget ligger krogen mitt i backen. På denna plats startade en gång i tiden den alpina skidåkningen i Sälen, och till minne av det står detta hus här. Vi erbjuder genuin tradition!

Svensk och österrikisk husmanskost i vacker fjällmiljö!
Sälenstugan original är en homage till platsen där den alpina skidåkningen började i Sälen, och mannen som gjorde det – Curt Ewert. Med virke från gamla lador har Tomas Kaiser byggt ett timmerhus som andas genuin tradition med sitt smide och åldrade trä. Stilen är ett möte mellan Sverige och Österrike. Prova våra egna microbryggda ölsorter till vår mat, som är lagad från grunden. Vi serverar svensk/österrikisk husmanskost på dagtid och Fondue, Täljsten, Raclette och Wienerschnitzel på kvällarna. Kom in och upplev genuin mat, dryck och underhållning – som det var förr.

Välkomna in till oss och upplev det vi tycker är genuin tradition - som det var förr.

Öppet vintersäsongen

Visa mer

Om denna aktivitet

Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

TOR003: Torgås

Avstånd: 22,5 km
Vasaloppslogi - Privatrum Boende i rum hos privat hyresvärd ca 16 km söder om Vasaloppsstarten. Hyresvärden har totalt 12 bäddar fördelat på 3 rum. Pris 525 kr/person/natt. Medtag eget sänglinne/handduk. (kan beställas av värden) Rök & Husdjursförbud!