Längdskidspår i Kläppen

Visa karta

Längdspåren i Kläppen har blivit omåttligt populära och många vill komma igång tidigt. Med vår generösa snögaranti lovar vi 2 km längdspår i slutet av november. Oavsett om du är elitåkare, motionsåkare eller mest tycker om att glida runt i sakta mak i naturen, så kommer du att älska Käppens längdspår.

Myrspåret 6 km, 8 km
Härligt naturspår med start vid Tranans eller Mitt i Pistens spårcentraler. Spåren slingrar sig runt i skogarna och myrarna på östsidan om Kläppenberget. Väljer du 8 km slingan, hittar du ett trevligt vinskydd med grillplats efter ca 4 km. Där hittar du också anslutningen till Trånggravspåret.

Trånggravspåret
Spåret kopplar ihop toppspåret och Myrspåret och man kan välja om man önskar åka nerifrån och upp eller tvärtom. I spåret färdas du på en slags serpentinväg nerför berget i en härlig miljö. vissa partier är ganska branta, men prepareras så att det lätt går att ploga eller saxa beroende på vilket håll du tar.

Toppspåret 7 km
Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö, spåret har några backar. För att komma till Toppspåret åker du Gondolen, alternativt skidor i Trånggravsspåret som kopplar ihop Myrspåret med Toppspåret. Gondolen ingår i längdspårsknappen när man bär den synligt, samt har längdutrustning med sig.

Älvspåret 13 km
Spåret startar vid välkomstcentret och vänder i Torgås, 7 km söder om Kläppen.Spåret inleder plant, men några km innan Torgås går spåret in i en mer kuperad del. Hela spåret är elbelyst och tänt mellan 05.00-22.00 alla dagar.8 km av spåret har konstsnö och så mycket som möjligt av sträckan öppnar redan i november. Denna del är extra populär för de var våra gäster som tränar inför Vasaloppet.

Visa mer

Om denna aktivitet