Fjälläventyrs övenattningsturer

Adress: Lindvallen, 780 67 Sälen Visa karta

Adress: Lindvallen, 780 67 Sälen

Välkomna till Sälen och till en storslagen upplevelse. Vi kommer tillsammans att färdas över vita vidder på fjället som ligger helt orörda i vänta på oss.

Hundspann är ett urgammalt transportmedel för att ta sig fram där inget annat kan. Även skotrar kunde känna sig besegrade när det rörde sig om långa förflyttningar och risk för oväder och allför oländig terräng. Vi har förädlat tekniken och idag är hundspann en fysisk aktivitet med både spänning och rofylld njutning. Många liknar hundspann vid segling där du helt kopplar bort vardagen och njuter av naturen i all sin prakt.

Tillsammans med våra hundar beger vi oss upp på fjället. Bor gör vi i fjällstuga, tält eller bivack. Vår resa börjar tidigt med genomgång av packning och hundspannsinstruktioner innan det bär av. Ni kör parvis era egna ekipage som dras av sex till åtta hundar. Under våra turer lär ni er inte bara att köra, utan även att sela och spänna för hundarna. Efter bara några timmar är ni allierade med hundarna och tillsammans forcerar ni de eventuella hinder som kan uppstå under resan.
Varje resa bestäms av väder, er erfarenhet samt självklart era önskemål. Bor gör vi i enkel fjällstuga, tält eller bivack.
Väl framme hjälps vi åt med att ta hand om hundarna, göra upp eld och laga mat. Kvällen avslutas bäst i den vedeldade bastun vid fjällstugan.

Låt äventyret börja!

Visa mer

Om denna aktivitet

Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

TOR003: Torgås

Avstånd: 19,1 km
Vasaloppslogi - Privatrum Boende i rum hos privat hyresvärd ca 16 km söder om Vasaloppsstarten. Hyresvärden har totalt 12 bäddar fördelat på 3 rum. Pris 525 kr/person/natt. Medtag eget sänglinne/handduk. (kan beställas av värden) Rök & Husdjursförbud!