Utförsåkning i Kläppen

Adress: Kläppen Ski Resort AB, 780 67 Sälen Visa karta

Adress: Kläppen Ski Resort AB, 780 67 Sälen

Välkommen till Sveriges 6:e största anläggning! Kläppen är en av landets smartast planrade anläggningar, det märks tydligt i kommentarerna från våra gäster som anser att det inte kan bli mycket enklare.

Kläppens geografiska läge är en av våra stora fördelar då vi dels, ligger något lägre än fjällen vilket gör att vi oftar är förskonade från dimma, dels är vi omgivna av tät skog som gör att vindarna sällan kommer på besök i våra pister - de bromsas upp av skogen.
Hos oss kan du njuta av gröna, blå, röda och svarta backar i alla väderstreck, tack vare att pisterna ligger runt hela vårt berg. Det gör att du kan njuta av solen hela dagen, när det är molnfritt.När det blåser isvindar på kalfjället kan vi erbjuda ombonad åkning i skydd av skogen som ramar in Kläppens pister.
Det vindfria och skyddande läget bidrar också till att kvaliteten på snön är den allra bästa! Enkelt förklarat blir våra snöflingor "taggigare", med små krokar som hakar i varandra. Det gär att snön blir fluffigare samtidigt som snöflingorna håller samman bättre, snön blir det täcke alla skidåkare drömmer om - och isen - den finns knappt hos oss.
Från och med säsongen 16/17 kan du bekvämt ta dig till toppen via vår bekväma lift "Gondol Sälen". I denna lutar du dig bekvämt tillbaka i vinskyddad miljö med värme i rumpan och milsvid utsikt över dalen. Tack vare Gondolen och det, i övrigt välplanerade liftsystemet med nära 40 pister, kommer du aldrig att stå i kö hos oss.
Kläppen är och har alltid varit familjeägt. Det kommer du att märka på flera sätt när du besöker oss. Vårt barnområde tillhör Sälenfjällens största och är planerat in i minsta detalj för att hela familjen, såväl små som stora, ska få ut mesta möjliga av sin vistelse hos oss.Det finns allt från rullband, snöhög och pulkabacke för de minsta till liftkarusell och juniorpark för de lite äldre. Föräldrar har en god överblick över alla då pisterna alltid leder tillbaka till samma ställe.På toppen av allt har vi dessutom barnens favoriter Trolle och Trolla och vår välrenommerade skidskola.
Kläppen Snowpark har i 9 år blivit utsedd till Sveriges bästa, av åkarna själva. Det säger en del om vad våra medarbetare lyckats prestera under åren. Vi slappnar förstås inte av för det, tvärtom satsar vi mer och mer på parken för varje år som går, i takt med att fler och fler (bl. a. landslaget) väljer just Kläppen snowpark för träning, tävlig och utveckling,
Kom och prova, Kom och njut!

Visa mer

Om denna aktivitet

Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

TOR003: Torgås

Avstånd: 5,8 km
Vasaloppslogi - Privatrum Boende i rum hos privat hyresvärd ca 16 km söder om Vasaloppsstarten. Hyresvärden har totalt 12 bäddar fördelat på 3 rum. Pris 525 kr/person/natt. Medtag eget sänglinne/handduk. (kan beställas av värden) Rök & Husdjursförbud!