Fenningberget

Visa karta

På Fenningberget i Torgås hittar du ett stort väglöst vildmarksområde med höga naturskogsvärden, både på bergets platå liksom i de frodiga sluttningsskogarna.

En frodig granskog växer här och här och var finns granar med en ålder på över 300 år. På höjderna är skogen lågvuxen, ofta med toppbrutna granar och lågvuxna björkar. På bergets sluttningar växer en kraftig granskog med en örtrik markvegetation på många ställen. Här återfinns naturmiljöer och arter som för sin existens är beroende av att alla former av skogliga åtgärder undviks. Här finns många olika trädarter i olika åldrar som länge har fått växa opåverkade av skogsbruk. Detta i kombination med vattnets påverkan har medfört en stor artrikedom bland kryptogamer (lavar, mossor, svampar och ormbunksväxter).

Visa mer
Stugby

Malungs Camping Bullsjön / Stugor

Avstånd: 36,8 km
Malungs Camping är en naturskön familjecamping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger endast 800 meter bort. På campingplatsen finns 24 campingstugor med varierande standard, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.
Camping

Malungs Camping Bullsjön / Camping

Avstånd: 36,8 km
Malungs Camping är en naturskön camping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger ca 800 från anläggningen. Campingplatsen består delvis av 170 campingtomter varav 110 med el, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.
Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

TOR003: Torgås

Avstånd: 4,4 km
Vasaloppslogi - Privatrum Boende i rum hos privat hyresvärd ca 16 km söder om Vasaloppsstarten. Hyresvärden har totalt 12 bäddar fördelat på 3 rum. Pris 525 kr/person/natt. Medtag eget sänglinne/handduk. (kan beställas av värden) Rök & Husdjursförbud!