Lima Kyrka

Adress: Prästgården , 780 64 Lima Visa karta

Adress: Prästgården , 780 64 Lima

Lima kyrka är den kyrka som ligger längst söderut i församlingen. Den invigdes 1856 och ritades av Albert Törnqvist.

2005 byggdes kyrkan om då den bakre delen gjordes om till ett församlingsutrymme som idag kallas Insidan.
Där finns sittplatser för ca 70 personer och tanken från början var att ge folk en möjlighet att servera dopkaffe och liknande. Idag när Insidan varit i bruk i närmare sju år, vet vi att det fanns ett behov för mer... Skolan, kommunen, Friskis och Svettis är ofta i Insidan med möten, utbildningar och andra sammankomster.

Över nuvarande Insidan byggdes en läktare och de kyrkbänkar som togs bort i den bakre delen, sattes upp på det lätt sluttande golvet på läktaren. Detta medför att det fortfarande finns samma antal sittplatser i kyrkan som tidigare. Läktaren inreddes med ett fåtal bekväma möbler där man kan sitta för sig själv i lugn och ro, eller varför inte, samla sig en stund innan vigselakten? Två vackra, svängda trappor leder ner till kyrkorummet och entrén till bröllopet blir fantastisk!

Visa mer

Om denna aktivitet

Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

TOR003: Torgås

Avstånd: 5 km
Vasaloppslogi - Privatrum Boende i rum hos privat hyresvärd ca 16 km söder om Vasaloppsstarten. Hyresvärden har totalt 12 bäddar fördelat på 3 rum. Pris 525 kr/person/natt. Medtag eget sänglinne/handduk. (kan beställas av värden) Rök & Husdjursförbud!
Camping

Malungs Camping Bullsjön / Camping

Avstånd: 33,7 km
Malungs Camping är en naturskön camping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger ca 800 från anläggningen. Campingplatsen består delvis av 170 campingtomter varav 110 med el, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.
Stugby

Malungs Camping Bullsjön / Stugor

Avstånd: 33,7 km
Malungs Camping är en naturskön familjecamping vid Västerdalälven och Bullsjöns strand. Centrala Malung ligger endast 800 meter bort. På campingplatsen finns 24 campingstugor med varierande standard, samt två servicebyggnader med alla bekvämligheter.