Nordisk Vildmarksupplevelse

Adress: Vildmarksstigen 7, 78069 Sörsjön Visa karta

Adress: Vildmarksstigen 7, 78069 Sörsjön

Vi har kortare och längre ridturer i skogs- och fjällmiljö både sommar och vinter. Vi har 15 hästar varav de flesta är islänningar som passar och töltar. Vi har även en nordsvensk och en fjording.

Turridning är att uppleva naturen och äventyret från hästryggen kan göras i en rofylld skritt längs en sommarstig eller i en härlig galopp med snön sprutande runt dig och din häst.

Våra hästar är lugna och trevliga ridhästar som säkert tar dig fram längs skogsvägar och ringlande fäbodstigar. Vi försöker givetvis alltid att anpassa hästen till ryttarens skicklighet, men också turerna anpassas till deltagarnas erfarenhet och ridvana. Turerna leds av en guide med stor erfarenhet av turridning.
Sommartid kan vi också erbjuda häst och vagn och vintertid häst och släde med upp till tvåtimmarsturer. Någon kväll i veckan kan vi också göra en fackeltur med häst och släde efter beställning.
Vi ordnar gärna grupparrangemang med en kombination av ridning eller häst och släde samt grillning. Vi kan också erbjuda ridlektion, med en erfaren instruktör på vår ridbana.
Ni är alltid välkomna med frågor och särskilda önskemål så att ni får den bästa upplevelsen.

Visa mer

Om denna aktivitet